Konsultprofil

Anders Ahlm

 

 

2008-... Startar Atech Consulting..med teknisk försäljning av pumpar med kringutrustning..samt översättningar i engelska, franska och tyska.

Tidigare Uppdrag:

1999 - 2000 Rene Composite Materials, Quebec, Kanada
Funktion : Projekt ledare
• Projektledning; av Finita Element beräkningar för reparering av 1000-ton pressar, i vilka plastdelar till lastbilar tillverkades. Korrespondens och anbudsförfågan för tillverkning av gjutformar.

 

1996-1998 Navteck båt-konstruktion, Québec, Kanada Båtkonstruktör och design
• Analyser med datorprogrammet NavCad2 för beräkning av maximal båthastighet, beräkning och val av bästa propeller och motor för olika båtar.
• Översättning, av ritningar från tyska till engelska och dokument från franska till svenska,.
• Ritningar av arkitektur och båt-konstruktioner med datorprogrammet AutoCad;

 

Ericsson, telekommunikation, Göteborg Konstruktionsstöd strukturmekaniska analyser (1991 - 1994)
• Utveckling_och mekanisk konstruktion av radarantennstrukturer som installeras på satelliter, flygplan och olika fordon.
• Strukturmekaniska analyser och termo-analyser och hållfasthets beräkningar med finita element programmen NASTRAN och pre/post processorn PATRAN.
Rapportskrivning.
• Konstruktionsändringar och dimensionering av t. ex. radarantenner tillverkade i olika kompositmaterial; glasfiber, kolfiber.
Mekanisk konstruktör (1984 - 1991)
• Design och produktutveckling av verktyg för ihopsättning, böjning och klippning.
• Mekanisk konstruktion med datorprogrammet Norskdata, av elektroniskt  utrustade boxar vilka var placerade i flygplanet JAS Gripen.

 

Volvo Penta Göteborg Examensarbete
• Examensarbete för civilingenjörsexamen Maskinlinjen, inom ämnet Marin hydrodynamik : Bestämning av fart genom vatten för ett planande skrov ; Konstruktion och framtagning av en fartmätningsutrustning för en båt. Mätutrustningen användes sedan under en båt och uppnådda mätresultat verifierades med konfirmerade beräkningar.

 

ÖVRIG ERFARENHET:
2004-2007 Arbete på Ostindiefararen af Göhteborg, mindre försäljningsjobb samt tillverkning av Hennes&Mauritz reklamskyltar.
2001-2002 Posten, Göteborg Funktion: Brevbärare
1999 - 2000 Association de soccer Pointe-Lévy, Lévis, Ouébec Funktion Coach assistent för ett fotbollslag, åldrarna 15 till 17.
1997 La Maison des langues, Québec, Québec.                                   Funktion: Översättare/tolk för Svenska landslaget i militära världsmästerskapet i skidskytte, biathlon.
1983 - 1984 116 Allmänt värnplikt i Halmstad.                                      Funktion : Ställföreträdande skyttegruppchef
1981 - 1982 Sahlgrenska Sjukhus, Elektronik- och Instrument verkstad Funktion: Elektronik tekniker
UTBILDNING:
2002-2003 Studium Hisingen/ Hisingens vuxengymnasium, Göteborg              CAD-Computer Aided Design
1985 - 1990 Chalmers Tekniska Högskola, Göteborg Diplom : Civilingenjörsutbildning, Maskin
1979 - 1983 Aschebergsgymnasiet, Göteborg Diplom : Gymnasieingenjör Maskinteknisk linje
FRITIDSINTRESSEN:
Fotboll, innebandy, hockey-bockey, gym träning, jogging, cykling, skidåkning, golf, tennis och musik.