Hundraser
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W X Y
 

Welsh corgi, pembroke

** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **

Welsh corgi, pembroke

Welsh Corgi, Pembroke Storbritannien

 

Den kortsvansade welsh corgin är säkert den internationellt mest kända av alla spetsar. Som den brittiska kungafamiljens speciella favoritras har den fått mängder av gratisreklam och har snabbt spritts över allt större delar av världen. Raskt marscherat av en liten keltisk boskapsvallare!

Welsh corgin är Storbritanniens enda spets - men det är faktiskt frågan om den inte ursprungligen är en nordisk ras. Likheten med den svenska västgötaspetsen är alltför slående för att kunna bortförklaras. Fast båda raserna representerar en mycket gammal spetshundstyp dröjde det länge innan de blev erkända av kennelklubben i respektive länder - welsh corgi visades på utställning i England första gången 1928.

Welsh corgi pembroke skall vara en lågställd, rävliknande hund med vaket uttryck och stram resning. Huvudet bäres högt, har vaket och intelligent uttryck samt rätt stora, upprätt stående öron. Kroppen är ganska lång, med rak rygglinje och korta, grova och raka ben. Svansen är oftast kort från födseln. Pälsen är tät men inte sträv.

Färgen kan variera från helrött till trefärgat med vita tecken på ben, hals och nos. Mankhöjden är 25 - 30 cm, vikten omkring 10 kg.

Källa: All världens hundar