Hundraser

                                     A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   R   S   T   V   W   X   Y 

                                              

                                    • Otter hound

                                     Otter hound

                                     Otter Hound Storbritannien

                                     Man skulle kanske inte i första hand förknippa den håriga otter hound med blodhunden, men faktum är att det är ungefär så den ska se ut under pälsen! Den har också en nästan lika god spårnäsa som blodhunden men är en ganska sällsynt utställningshund i USA. Man må förlåta den tillfälliga betraktare som drar förhastade slutsatser om en otter hounds "renrasighet" - den ser onekligen ut som en urtypisk blandras vid första ögonkastet!

                                     Under pälsen finns en hård, spänstig och symmetrisk kropp med något bredare huvud än blodhundens extremt smala och djupa. Öronen är långa, tunna och nedhängande så att de nästan försvinner i pälsen, halsen ganska kort och ser nästan obefintlig ut eftersom pälsen runt "kragen" ska vara speciellt riklig. Svansen bärs rätt upp men inte i ring och är liksom hunden för övrigt i sin helhet täckt av en päls som inte får vara mjuk och ullig utan snarare hård och oljig.

                                     De vanligaste färgerna är sandbeige och gråmelerat med mer eller mindre tydliga black and tan teckningar. Mankhöjden är omkring 63 cm.

                                     Källa: All världens hundar