Boktips

         


Unghästar

Författare: Ingrid Andersson
Charlie Lindberg
 
Foto: Lotta Gyllensten
 
Kategori: Djur
Sidor: 160
Bindning: Inbunden
Cirkapris: 259
ISBN: 978-91-534-2849-7


 

Här får du råd om den spännande och händelserika vägen från föl till en sund och positiv färdig häst! När Unghästar utkom år 1999 var det första gången som information fanns samlad om kroppslig utveckling, sjukdomar, rätt hantering, inridning och konditionsträning av unghästar.
Boken fick stor uppmärksamhet och har etablerat sig som en av de bästa böckerna om unghästar. Den används som lärobok på hippologutbildningen och vid naturbruksgymnasier och är en av få böcker som tar upp tiden 0 - 1 1/2 år. Men det konditionsuppbyggnadsprogram som finns kan tillämpas även på vuxna hästar.

Unghästar har tryckts i flera upplagor och i denna utgåva har författarna uppdaterat och omarbetat texten efter nya rön, bl a med senaste internationella forskning och läsarnas önskemål. Dessutom är samtliga bilder nytagna i boken. Formatet har blivit något större för att göra text och bilder rättvisa.

Charlie Lindberg är en erfaren hästveterinär och uppfödare som vet hur hästar utvecklas och hur tidig träning påverkar unghästens kropp.

Ingrid Andersson är fackpressjournalist och skriver omfattande artikelserier och böcker om hästpsykologi, konditionsträning mm.

Lotta Gyllensten är fotograf med hästar och hundar som favoritobjekt.