Boktips

         


Shetland Sheepdog

Författare: Anita Axelsson
 
Kategori: Djur
Sidor: 128
Bindning: Inbunden
Cirkapris: 239
ISBN: 978-91-534-2743-8


 

Den här boken borde börja med en varningstext. Det är nämligen så att om du lär känna en shetland sheepdog kommer du troligen att bli fast för livet. Den här vackra och vänliga hunden från Shetlandsöarna har en oslagbar förmåga att charma alla som kommer i dess väg.

Sheltien, som den också kallas, är med sitt vallhundspåbrå en mycket populär hundras. Den är vaken och nyfiken, och samtidigt arbetsvillig och lättränad. Det finns mängder av framgångsrika sheltier som passar perfekt både på tävlingsbanan och i utställningsringen.

I den här boken får du veta hur det är att leva med en sheltie idag och en del om rasens historia. Författaren berättar på ett levande sätt hur det går till när hon själv tränar och tävlar med sina hundar. Boken innehåller också praktisk information om vård, uppfostran och hantering av sheltien.

Anita Axelsson är en passionerad sheltieägare, informatör och hundinstruktör. Tillsammans med sina hundar har hon under de senaste tio åren tävlat på elitnivå både i agility och lydnad. Hon har tidigare skrivit en bok om agility. Många av de vackra bilderna i boken är tagna av Yvonne Öster.