Boktips

         


Rid i harmoni med hästen

Författare: Perry Wood
 
Kategori: Djur
Sidor: 240
Bindning: Inbunden
Cirkapris: 249
ISBN: 978-91-534-2777-3


 

Rid i harmoni med hästen handlar om konsten att rida och hantera hästar. Boken erbjuder nya och spännande varianter av traditionell ridning och naturliga principer av horsemanship. Den innehåller effektiva och tydliga övningar för att ryttaren ska lära känna sin häst bättre. Övningarna passar alla – vilken nivå du än befinner dig på och vilken disciplin du än ägnar dig åt.

Genom att arbeta dig igenom bokens fem instruktiva avsnitt kommer du att få veta allt du behöver för att förbättra din ridning över förväntan:
Hästen – lär dig mer om hur hästar fungerar och hur du kan använda kunskapen om deras sanna natur för att förbättra ridningen.
Ryttaren – lär dig hemligheten med en bra sits och den stora fördelen med att vara i balans, det vill säga att ha perfekt kontakt med hästen.
Tanken – lär dig hur du använder din tanke på bästa sätt för att snabbt bli bättre på att rida effektivt med hjälp av förebilder, visualisering och utveckling av ett oändligt tålamod.
Partnerskapet – visar hur du och hästen kan arbeta tillsammans som partners och uppnå fantastiska resultat. Få ny förståelse för hästens gångarter och rytm, hur man utvecklar sin “känsla”, rider “på tygeln” och gör sidvärtsrörelser.
Horsemanship – lär dig hur du blir bra på att hantera hästar i alla situationer och därigenom blir en bättre och säkrare ryttare. Här får du också ovärderliga råd om krishantering.

Perry Wood har arbetat med hästar och ryttare i en stor del av sitt liv. Hans filosofi bygger på empati och förståelse för hästar. Hans mål är att ryttare och häst ska få bättre förståelse för varandra.