Boktips

         


Pudlar

Författare: Mikael Nilsson
 
Foto: Krister Lindh
 
Kategori: Djur
Sidor: 112
Bindning: Inbunden
Cirkapris: 249
ISBN: 978-91-534-2697-4


 

Att talesättet ”klok som en pudel” fått stor spridning är inte så konstigt – pudlar är lättlärda och trevliga sällskapshundar som är pigga på många olika aktiviteter. De har stora framgångar både på utställningar och på lydnads- och agilitytävlingar. Även inom bruksgrenarna har pudlarna visat framtassarna.

Ingen annan hundras ger dig så många alternativ och möjligheter som pudeln. Du kan välja mellan fyra olika storlekar, allt från den pyttelilla toypudeln till den imponerande storpudeln, som inte lämnar någon oberörd. Dessutom finns den i fem olika färger, svart, brun, vit, silver och aprikos. Att du sedan kan klippa din pudel i mängder av olika frisyrer ger dig ännu större möjligheter att uttrycka både din och din hunds personlighet.

Mikael Nilsson är en välkänd uppfödare, handler och exteriördomare. Under många år har han haft stora framgångar i utställningsringarna med sina hundar, bl.a vann han BIS (Best In Show) på anrika utställningen Crufts i England med den vita storpudeln Ch Topscore Contradiction.

Krister Lindh har tagit de fina bilderna. Han har hundar och hästar som favoritobjekt.