Boktips

         


Problemhund och hundproblem

Författare: Anders Hallgren
 
Foto: Eivor Rasehorn
 
Kategori: Djur
Sidor: Ca 224
Bindning: Inbunden
Cirkapris: 300
ISBN: 978-91-534-2949-4


 

En klassiker som måste finnas i alla hundägares bibliotek.

En hund kan vara stressad och aggressiv, men det fina med hundpsykologiska metoder är att de inte använder sig av något som helst våld. Hunden blir bra ändå!

Hundpsykologin har kommit långt under de många år som författaren Anders Hallgren varit verksam. Idag kan de flesta hundar med problem förändras och bli välartade och välanpassade. Tack vare en mängd analyser och träningsmetoder, som Anders arbetat fram, är prognosen nästan lika bra för alla olika sorters problem som din hund kan tänkas ha.

Med hjälp av analyser kan man skaffa sig en bild av vad som orsakar och påverkar hundens beteende. Först efter det att man har åtgärdat orsakerna, till exempel att en hund är understimulerad, så bearbetar man själva symtomen.

I Problemhund och hundproblem kan du läsa om både normala och onormala hundbeteenden, och hur du kan analysera och träna på samma sätt som en hundpsykolog tänker och arbetar.

Det här är den sjunde omarbetade utgåvan av Problemhund och hundproblem. Den första utgåvan kom ut 1971.

Anders Hallgren anses vara världens första hundpsykolog och den som har grundlagt och utvecklat hundpsykologin. Han har skrivit många böcker i ämnet – varav flera har publicerats på olika språk – och talat på internationella konferenser över hela västvärlden. Han har också utbildat andra i sitt yrke, såväl i Sverige som i andra länder.

Fotograf Eivor Rasehorn har, med sin långa erfarenhet som djurfotograf, blivit känd, erkänd och uppskattad för sin förmåga att med kameran fånga djuren i just det rätta ögonblicket.