Boktips

         


Lär känna din katt

Författare: Claire Bessant
 
Kategori: Djur
Sidor: Ca 240
Bindning: Inbunden
Cirkapris: 237
ISBN: 978-91-534-3018-6


 

Lika lätt som det är att charmas av kattens självständiga och egensinniga väsen, lika svårt kan det ibland vara att begripa sig på varför den beter sig som den gör. I denna informativa och samtidigt underhållande bok får du lära känna katten på dess egna villkor.

På det analyserande och varmt humoristiska sätt som blivit hennes kännetecken beskriver Claire Bessant hur katten har utvecklats genom historien till att bli det sällskapsdjur vi känner idag. Trots att den levt sida vid sida med oss människor i flera tusen år har den fortfarande kvar sitt naturliga beteende, och i denna bok förmedlas de nycklar som krävs för att vi ska kunna nå en verklig förståelse för dess behov.

Samspelet mellan katt och människa är ett centralt tema och behandlas ur en rad olika perspektiv. Du får bland annat lära dig att avläsa kattens kroppsspråk, tolka dess läten och förstå vad den behöver i olika situationer.

Vår moderna tillvaro kan många gånger vara stressande för katten, och boken tar upp en rad vanliga beteendestörningar och hälsoproblem och ger råd om hur de kan lösas. Den ger även tips i frågor som rör skötsel och säkerhet, och hur du skapar en miljö som känns trygg och harmonisk för din katt.

Ju bättre du förstår din katt, desto mer tillfredsställande kan relationen mellan er båda bli. Lär dig att ta fram dina bästa sidor som kattägare och ge din katt den respekt och förståelse som den förtjänar.

Claire Bessant är en av Storbrittanniens ledande kattexperter och har skrivit ett flertal böcker om katter, bland annat Katt: allt du behöver veta och Lär dig förstå och tala med din katt.