Boktips

         


Kattägarens handbok

Författare: Ulla Barvefjord
 
Foto: Eivor Rasehorn
 
Kategori: Djur
Sidor: 144
Bindning: Inbunden
Cirkapris: 228
ISBN: 91-534-2427-1


 

Visste du att:
• det lär finnas 1,2 miljoner katter i Sverige
• det finns ca 20.000 hemlösa katter – bara i Stockholm
• det registreras ca 10.000 nya raskattungar i Sverige varje år
• en raskattunge med fin härstamning kan kosta upp till 20.000 kronor

Detta står att läsa i Kattägarens handbok, en grundbok för alla kattintresserade. Den är skriven för dig som gärna vill ha en katt, för dig som just har fått en katt och för dig som har haft katt hela livet – men också för dig som inte kan ha katt men som älskar katter.

Skaffa en katt är en väl genomarbetad bok som tar upp det mesta du behöver veta i ditt dagliga umgänge med katter. Först och främst finns ett kapitel om vad du ska tänka på innan du skaffar katt, viktigt när vi vet att det finns massor med övergivna katter som släppts ut från sommarstugan och lämnats kvar vind för våg, när familjen flyttar in till stan igen efter sommarlovet.

Här beskrivs de vanligaste 60 raserna, varav nästan 30 i bild. Du kan också läsa om hur katten ska hanteras, hur den tänker och tycker, om hur man ska utfodra, bada och leka med den, om förebyggande hälsovård, om farligheter, om att resa med katten, om utställningar och avel och om den gamla katten. Ja, allt mellan himmel och jord som rör katter hittar du här, skriven med saklighet, allvar och humor. En bok för alla som älskar katter. 96 foton. Utk aug 2004

Författaren Ulla Barvefjord är journalist. Hon har tidigare utgivit två djurböcker på ICA bokförlag. De har bägge haft stor framgång och tryckts i flera upplagor. Hon är själv kattägare och ses på omslagets baksida med Baloo.

Eivor Rasehorn har fotograferat. Hon är en av landets allra mest anlitade fotografer när det gäller katter. Hon kan som ingen annan fånga kattens psyke.