Boktips

         


Hundens första år

Författare: Charlotte Swanstein
 
Kategori: Djur
Sidor: 112
Bindning: Inbunden
Cirkapris: 228
ISBN: 91-534-2589-8


 

Valpar utvecklas i en rasande fart, och det gäller att följa utvecklingen nära för att inte missa viktiga förändringar. Under hundens första år grundläggs större delen av dess beteende liksom dess roll i flocken. Genom ett mjukt handlag i kombination med inlärning och träning vid rätt tid, kan vi få valpen att växa till en trygg och stabil individ, och bli den trevliga följeslagare vi önskar. Vid all inlärning och träning gäller det att vara konsekvent och att träna i lagom portioner och under lugna former. Men vi får inte glömma att hunden lär sig hela tiden då den är tillsammans med oss – inte bara i det vi anser vara träningssituationer. Ansvaret för att samspelet mellan hund och människa ska fungera på ett bra sätt vilar på oss hundägare.

Alla valpar är individer, och deras utveckling, upptäckter och reaktioner varierar från hund till hund. Men det finns några generella regler för olika utvecklingsstadier som man kan luta sig mot.

Charlotte Swanstein, utbildad hundinstruktör och hundpsykolog, delar här med sig av sin kunskap. Vi får följa hennes femte hund, Lexi, under dess första levnadsår – från nyfiken valp till alert unghund. I boken blandas utdrag ur Lexis dagbok med handfasta råd och tips som underlättar fostran av din hund. Vid sidan av sina kurser har Charlotte skrivit flera uppskattade böcker. I samarbete med Svenska Kennelklubben har hon även tagit fram en instruktionsvideo som delas ut till alla ägare av nyregistrerade valpar.