Boktips

         


Handling – Att visa hund på utställning

Författare: Mia Sandgren
 
Foto: Mia Sandgren
 
Kategori: Djur
Sidor: 112
Bindning: Inbunden
Cirkapris: 239
ISBN: 91-534-2444-1


 

Handling är ett engelskt ord för uppvisning av hundar på utställning. En handler måste ha en speciell känsla för hundar, god kunskap om hundens anatomi och mentalitet och att kunna ta fram de särdrag som kännetecknar rasen, när den ska ställas upp och granskas av domaren. Det är denna hantering som den här boken handlar om.

Boken inleds med en kortfattad historik. Därefter beskrivs hur det går till på en hundutställning med klassindelningar, placeringar och priser, och du får läsa vad som praktiskt förväntas av dig och din hund i utställningsringen. Bokens fokus ligger på träning och inlärningsmoment med många steg för steg illustrationer. Boken avslutas med ett kapitel om Junior Handling, alltså om handling för ungdomar upp till 16 år.

Mia Sandgren har både skrivit och fotograferat. Hon arbetar som professionell handler, som ringsekreterare och domare. Hon har engagerat sig i både ras- och specialklubbar och även arbetat som tidningsredaktör. Hon har bland annat vunnit Best In Show både med egna och andras hundar.