Boktips

         


Håll hästen frisk

Författare: Harry Pettersson
Bernt Green
 
Kategori: Djur
Sidor: 288
Bindning: Inbunden
Cirkapris: 361
ISBN: 978-91-534-2858-9


 

Håll hästen frisk – en klassiker sedan 1975, presenteras här i sin åttonde starkt omarbetade upplaga, i nytt format med nya rön.
Här får du veta allt som är värt att veta om hästens skötsel, om ohyra, vaccinationer och avmaskning om allergier och stallmiljö, allt för att kunna förebygga, lindra och bota hästens sjukdomar.
Denna upplaga är utökad med en del nya bilder och de senaste rönen beträffande behandlingar och undersökningsmetoder som titthålskirurgi för leder, buk- och brösthålesjukdomar, magnetröntgen, scintigrafi samt modern tandvård.
Vidare beskrivs nya hästhållningsmetoder, hästpass, microchipmärkning, hösilagehantering, botulism och tarmflorerubbningar samt nya sjukdomar som magsår och sandkolik i dess släptåg.
Boken är skriven för alla som har med hästar att göra: hästägare, hästskötare, djursjukvårdare, hovslagare, ryttare, kuskar och andra hästentusiaster och den används i utbildningen vid våra naturbruksgymnasier.
Författarna är välkända veterinärer med en lång verksamhet bakom sig: Harry Pettersson, professor och f.d. chefsveterinär för regiondjursjukhuset i Helsingborg samt Bernt Green f.d. klinikveterinär på samma djursjukhus. Dessutom medverkar chefsveterinär Flemming Winberg, klinikveterinär Jan Skidell samt tandläkare Torbjörn Lundström.
Detta är en bok som ingen hästägare har råd att vara utan!