Boktips

         


Från tävlingstravare till ridhäst

Författare: Lillian Holmer
 
Foto: Bo Gyllander
 
Kategori: Djur
Sidor: 112 sidor
Bindning: Inbunden
Cirkapris: 268
ISBN: 978-91-534-2863-3


 

Varför i all sin dar ska du skaffa en travare som ridhäst?

Ja, har du ambitioner att tävla i hoppning och dressyr på högre nivåer är travaren ingenting för dig, vill du däremot ha en bussig, allsidig ridhäst, så är det rätt typ av hästras. De flesta travare har ett trevligt och stabilt temperament. De är för det mesta mycket hanterade, de är väluppfostrade och villiga att vara till lags och försöker göra sitt bästa i alla situationer. Ofta betalar man också ett humant pris för sin travare som slutat tävla.

I den här boken får du veta hur du skolar om din travare till att bli en trevlig kompis för fritidsridning och tävling, och du får förslag på en lämplig travarras för ditt behov, antingen du väljer ett kallblod eller varmblod. På ett enkelt och lättfattligt sätt visas hur du övar longering och tömkörning för att så småningom fortsätta med de olika momenten i skolridning upp till öppna och sluta. Enkla, instruktiva teckningar ger stöd för texten. ”Tittiga” och heta travare har egna kapitel. Du får också många råd om hur du kan lösa problem som uppstår på vägen.

Lillian Holmer har lång erfarenhet av hästar och omskolning av travhästar. Hon är diplomerad hästmassör och är även verksam som ID-kontrollant och chipmärkare.

Bo Gyllander är fotograf med mångårig erfarenhet.

Många travhästar säljs som ridhästar efter avslutad tävlingskarriär, Äntligen utges en bok som ger köparen stöd och hjälp vid omskolningen från tävlingstravare till ridhäst.