Boktips

         


Förstå hästens beteende

Författare: Lesley Skipper
 
Kategori: Djur
Sidor: 144
Bindning: Inbunden
Cirkapris: 268
ISBN: 978-91-534-2988-3


 

Det är inte bara vi människor som mår dåligt av för höga krav. Även hästar kan bli stressade av att försöka leva upp till sin människas förväntningar.

Hästen har, liksom alla andra levande varelser, sina tankar, känslor och behov. Ändå har den oftast tvingats anpassa sig till ett liv i människans tjänst - på våra villkor. Genom att lära sig mer om hästens naturliga beteende får den intresserade ett användbart redskap för att utveckla förhållandet till sitt djur.

Boken tar upp olika omständigheter som kan stressa hästen. För en del hästar är resor förknippade med obehag. Andra blir stressade av att inte ha fri tillgång till mat. Ibland tar stressen sig uttryck genom att hästen blir aggressiv eller beter sig olämpligt på andra sätt. Långvarig stress kan leda till upprepade infektioner och aptitlöshet.

Men det går att träna sin häst på ett hänsynsfullt sätt, utan att ställa orimliga krav på den. Läsaren får i denna bok lära sig de senaste teknikerna.

Författaren Lesley Skipper har sedan den tidiga barndomen ett stort hästintresse. Tillsammans med sin man driver hon ett litet stuteri där de föder upp arabiska fullblod. Hon har skrivit flera böcker och artiklar på temat hästar.