Boktips

         


Chihuahua

Författare: Nadja C Martinsson
 
Foto: Johan Frick-Meijer
 
Kategori: Djur
Sidor: 96 sidor
Bindning: Inbunden
Cirkapris: 226
ISBN: 978-91-534-2948-7


 

Världens minsta hund är döpt efter den mexikanska staden Chihuahua. Den moderna chihuahuan förekom redan i gamla mexikanska indiansamhällen, först som ett värdefullt offerdjur och senare som en själens väktare. Indianerna trodde att chihuahuan kunde vägleda sin ägares själ genom dödsriket.

Chihuahuan är pigg, nyfiken och orädd till naturen. Den trippar fram med huvudet högt och tar för givet att den är, om inte störst, så i alla fall bäst och vackrast. Det den inte har i kroppsstorlek kompenseras av ett stort ego. Det här är en svårtflörtad skönhet med stor integritet.

Chihuahuan blev världskänd när den i början på 2000-talet började figurera i media som en kändisaccessoar. Det uppstod en chihuahuahysteri som även nådde Sverige. Chihuahuan finns idag med på Svenska Kennelklubbens ”20-i-topp-lista” över Sveriges mest populära hundraser.

Boken innehåller allt du behöver veta som chihuahuaägare, och lite till. Visste du till exempel att chihuahuans förfäder tros härstamma från en nordafrikansk ökenräv med ovanligt stora öron?

Om du väljer en chihuahua, får du mycket hund i litet format och en själsfrände som följer dig till världens ände!

Nadja C Martinsson har tidigare skrivit Sy till hunden på Ica Bokförlag.

Ca. 50 foton