Produkter till din vän

      Boktips

               

      Aktivera din hund

      Författare: Charlotte Swanstein
       
      Kategori: Djur
      Sidor: 112
      Bindning: Inbunden
      Cirkapris: 228
      ISBN: 91-534-2729-7


       

      Hundar ger oss glädje, trygghet och naturnära upplevelser. Men ger vi våra hundar ett meningsfullt och roligt liv, där närheten till flocken och arbete med flockmedlemmarna är en naturlig del i vår gemensamma vardag?

      Hundar mår bäst när de får lösa problem och utföra olika arbetsuppgifter. Fysiska aktiviteter förbättrar deras kondition, styrka och smidighet, medan mentala arbetsuppgifter utvecklar dem som individer.

      Populära handboken Aktivera din hund beskriver hur du i det vardagliga umgänget med din hund kan lägga in stimulerande övningar och träningspass. Med en rad exempel visar författaren hur man tillfredsställer hundens behov av aktiviteter och får en mer harmonisk hund – det kan gälla allt från kloklippning till spårträning. Ett sätt att underlätta träningen är att upprätta ett s.k. poängschema, där de olika övningarna bedöms efter hur energikrävande de är. I kapitlet ”Tips för rasgrupperna” kan du se vilka övningar som passar särskilt bra för din hundras.

      Denna reviderade utgåva har kompletterats med ett avsnitt som ger grunderna i klickerträning.

      En hund som har en uppgift att sköta och som känner sig behövd trivs i sin flock!

      Charlotte Swanstein är utbildad instruktör och hundpsykolog. Som instruktör arbetar hon främst med familjehundar i enlighet med den s.k. mjuka skolan. Utöver grunddressyren lär hon på sina kurser ut mental aktivering av hunden, dvs. hundägaren får lära sig att aktivera sin hund och att den mår bra av att arbeta. Tillsammans med Svenska Kennelklubben har hon tagit fram en instruktionsvideo som delas ut till alla ägare av nyregistrerade hundar.